Hong Kong, Peking och Jul

Sedan sist har jag hunnit med en hel del. Jag flög till Hong Kong från Delhi för att spendera 4 riktigt bra dagar där. Det ar en sjukt cool stad med en skön mix av väst och öst. Några av höjdpunkterna från Hong Kong var Adidas Originals flagship store, Bruce Lee statyn och öns skyline. Jag mötte även upp Jens som rest omkring i Kina under ca. 3 månader. Vi spenderade en dag tillsammans i Hong Kong men vi möttes upp igen i Peking där vi befinner oss just nu. I Peking är det betydligt kallare än på övriga platser jag har besökt. Efter att ha trotsat kylan de första dagarna drog jag på mig feber och blev sängliggande under en dag. På julafton letade vi upp ett IKEA varuhus där vi åt jultallrik, drack julmust, julöl och glögg. På kvällen träffade vi några svenskar som vi drack öl och risvin tillsammans med. Jag har även besökt den förbjudna staden och Temple of Heaven. Imorgon tar jag tåget över Sibirien till Moskva där jag anländer om 1 vecka. God Jul, God fortsättning och Gott Nytt År!


Min Niki 1000 från Mumbai


Min henna målning


Hong Kong


Hong Kongs skyline


Bruce och jag


Fiskmarknad


Temple of Heaven i Peking


Jag och Jens


Julafton på IKEA


Det är här folkhälsan i Kina trimmas


Den förbjudna staden

Bilderna jag inte trodde fanns

Jag har nu äntligen ankommit Delhi efter en tågresa som blev 23 timmar försenad. Som grädde på moset blev mina skor stulna när jag låg och sov middag på tåget. Jag har nu lämnat in min kamera och förhoppningsvis går den att laga innan jag lämnar Delhi för Hong Kong den 15:e. Jag skrev aldrig sist att jag köpt en 35mm kamera i Mumbai. Jag hittade en sliten kamerashop där en gubbe satt och sålde ouppförpackade 35mm kameror. Jag köpte en Niki 1000 som tillsammans med mig fyllde 23 år nu i december. Jag hade väldigt låga förväntningar på bilderna särskillt eftersom jag inte lyckades veva tillbaka filmen ett par tillfällen, glömde linslocket på ganska många gånger och laddade en rulle helt fel så att hela filmen repades(ni kommer se repan på den 5:e bilden). Jag blev därfor väldigt överasskad när jag fick se resultatet där man faktiskt kan se vad bilderna ska föreställa. Det är så klart inte samma skärpa som med min digitalkamera men jag måste säga att det blev en charmig känsla i dessa bilderna.



Victoria Terminal(CST) i Mumbai, tågstationen där ett av terrorattentaten inträffade


Mumbai


A place where lovers go

Grottorna i Ellora som är urgrävda ur en solid klippa



Det fanns totalt 32 grottor


En gammal helig plats som omgärdas av Mumbais moderna gräddhylla



Calcutta

The Marble House i Calcutta som bestod av en skön blandning av Indien, kolonialism och go galenskap. Kolla bara vakten med spjut



Darjeeling. Killen på bilden är en av 3 personer som jag bodde tillsammans med i Darjeeling



Darjeeling



Darjeelings zoo som var en riktigt höjdare. Det här är en röd panda



Darjeelings zoo



Solnedgång i Darjeeling



Totalt kaos när indier skulle foto soluppgången


Kerela, Mumbai, terrorister och Darjeeling

Det var ett tag sedan förra inlägget och det har hänt en hel del sedan dess. Jag tog mig först ner till Kerela för att njuta av lite lugnt strandliv. Tyvärr gick min kamera åt helvete där nere så jag kan tyvärr bara lägga upp bilder från de första dagarna. Efter Kerela åkte jag till mumbai och var där under de uppmärksammade attackerna. Jag hade som tur var ett tidigt tåg mot Ellora dagen efter så jag gick och la mig tidigt den kvällen. Jag var faktiskt och åt på Leopolds Cafe någon timme innan attackerna började just där. Efter att ha besökt grottorna i Ellora återvande jag till Mumbai 2 dagar efter attackerna och fann staden i princip öde. Allt var stängt och det var inte många människor som vågade sig ut. 3 dagar efter var dock Mumbai tillbaka till sitt gamla jag igen och man kunde inte se några spår av vad som hänt 3 dagar tidigare. Efter Mumbai åkte jag till Calcutta för att ta mig vidare upp till Darjeeling i nordöstra Indien. Darjeeling var verkligen Indien när det är som bäst. Naturen, luften, människorna osv. var verkligen en upplevelse och som avslutning på det hela tog jag det världskulturarvs listade tåget ner för berget. Tåget kröp fram i 10km timmen och tog 8 timmar men var ett utmärkt sätt att uppleva de natursköna vyerna. Nu är jag på väg tillbaka mot New Delhi och förhoppningsvis kan jag laga min kamera där.


Samtliga bilder är alltså från stränderna och restorten där jag bodde i Kerela



















RSS 2.0