Vault of Horror


Nu när mer än halva äventyret är avverkat tänkte jag ta tillfället i akt för att lägga upp ett lite annorlunda inlägg. Här kommer bilder i kronologisk ordning på det som hitills har skrämt mig under resan, dock inte inräknat levande människor. För det har verkligen funnits en del att skrämmas över på den fronten också, särskillt i Indien.


En kackerlacka på mitt hotellrum i Teheran(inte den enda)


En människa som blev levande begravd i en saltgruva

En michelingubbe som för ögonblicket kändes väldigt skrämmande


En leksak som hotellet hade i foajen för att "locka" kunder


Kokat lammhuvud, den iranska matkulturen när den är som bäst!

Efter att ha strosat omkring i den nepalianska djungel hittade jag denna blodsugande skönhet på min fot. Det var inte den enda som ni kan se på såret jag har lite längre ner på foten


Det framgår inte riktigt på bilden men detta är den största kackerlacka jag sett. Den kröp upp på ryggen på en av de andra statisterna under Bollywood äventyret


Indien fortsätter att förundra


Sedan sist har jag haft mycket på gång. Till att börja med tog jag en nattbuss upp till Dharamsala för att kolla in Dalai Lama och hans buddhister. Det var en väldigt naturskön plats men kallare än jag hade räknat med. Efter Dharamsala var jag en snabb vända tillbaka i Delhi innan jag begav mig av mot Agra och Jaipur. Agra som, förutom sitt underverk Taj Mahal, inte var någon större hit. Jaipur däremot var en livlig och mixad stad. Det finns grym sightseeing blandat med moderna butiker och indiska små bazaarer. Jag besökte även en biograf som tydligen ska vara känd inom Bollywood kretsar, och det är definitivt en upplevelse att se en bollywood film. Det är mycket vind i balsamfrisyrer, sång, dans, smöriga leenden, passionerad publik osv. Jag kan varmt rekommendera ett besök på närmsta biograf för de utav er som har tänkt besöka Indien. Nu är jag tillbaka i Delhi och har därmed rest längs den gyllene triangeln som dessa tre städerna kallas. Imorgon ska jag sätta mig på ett nattåg som ska ta mig till Bengalore på ca. 34 timmar. Sedan är det vidare mot Kerelas stränder där jag ska ta det lugnt och bara njuta några dagar.


Jag med ett av mina nya inköp!


Soluppgång över Dharamsla


De tibetanska exilbuddhisterna


Längs någon slags religiös stig som jag hamnade på av ren slump


En skön plats för att slumra till lite på


På National museum i Delhi. Som jag förstod det finns några av Buddhas kvarlever i detta skrin

Taj Mahal under rush hour

Taj Mahal under kvällen när bara jag fick komma in

Hawa Mahal i Jaipur


Inne i Hawa Mahal

Fler apor


Bollywood biografen jag besökte


Jantar Mantar som är ett gammalt astronomicenter

Tydligen världens största solur som mäter 27 meter


City Palace som är de gamla kungarnas palats. Det gula huset i bakgrunden är var den nuvarande kungen lever



Glass från en riktigt bra glassbar


Den trötta jävla linnekostymen!


Det underbara Indien

Det var ett tag sedan sist men ibland är det svårt att ta sig tid och hitta bra uppkopplingar. Jag har varit med om mycket sedan förra inlägget. Till att börja med var jag på djungelsafari i södra Nepal. Det var en skön mix av djungel och och höga berg men annars inte särskilt spännande. Jag fortsatte sedan mot Lumbini som är Buddhas födelseort. Det var en liten och fridfull by som jag spenderade ett par dagar i innan jag tog mig vidare i en skumpig buss mot Indien och Varanasi. Varanasi är verkligen en annorlunda stad med mycket personlighet och själ. Det var en speciell känsla att vandra längs Gagnes och se hur hinduerna bränner sina annhöriga bara någon meter ifrån där man själv passerar. Jag tog mig sedan vidare med ett nattåg mot New Delhi som blev över 5 timmar försenat. När jag på eftermiddagen gick längs med main bazaar kom det fram en kille som jobbade med film och undrade om jag ville vara en statist i en Bollywoodfilm, vilket jag naturligtvis inte var blyg för. Det blev en lång natt men det var definitivt en upplevelse att vara en del av Bollywood. De andra dagarna i Delhi har jag mest strosat omkring längs shoppingskvarter, bazaarer och en del sightseeing. Det viktigaste av allt: Jag har på Davidos pappa Mats inrådan, beställt en sjukt trött linnekostym som väntas bli klar i nästa vecka. Härnäst tar jag mig vidare mot Dharamsala på lördag.


Djungel i Nepal


Djungel med snötäckta toppar i bakgrunden


Den lokala bussen mot Lumbini


Buddhas födelseplats


Stenen sägs markera platsen där Buddha föddes


Det var en ljusfestival i guden Lakshmis ära i Lumbini




Varanasi och Gagnes


Ett Ghat längs Gagnes där de bränner kroppar


En cermoni längs med Gagnes


Jag tvättar händerna i Gagnes


Sarnath, platsen där Buddha talade till sina lärljungar


De minimala gatorna som slingrade sig ner mot Gagnes flodkant

Bollywood!

Bollywood!

Bollywood!


India Gate Memorial i New Delhi

Jama Mashid i Delhi





Red fort området i Delhi


Kids som spelade cricket utanför metron

Skrädderiet som ska sy upp den trötta jävla linnekostymen


RSS 2.0